diumenge, 9 de desembre del 2012

CUPCAKES DE XOCOLATA I TARONJA

Fa temps que amb la colla d'amics teniem un dinar pendent. A costat una mica però desprès d'un any hem aconseguit fer-lo!!! Els amfitrions van ser la Sara i Xavi, la veritat es que tot estava boníssim i les postres... De postres no en van faltar: pastís de formatge i  pastís Sacher!! La Raquel i en Carles van fer unes trufes que també estaven d'allò més bones, i jo vaig decidir-me per aquests cupcakes. Espero que us agradin tan com als mes amics.



INGREDIENTS

Per les magdalenes:
ü  115g de mantega
ü  220g de sucre
ü  2 ous
ü  180g de farina
ü  40g de cacau en pols
ü  1 culleradeta i ½ de llevat
ü  120ml de llet
ü  1 culleradetta d’essència de taronja

Per la cobertura:
ü  200g de xocolata amb llet
ü  100ml de nata líquida

Com sempre començem per preescalfar el fon a 180ºC, i preparem les càpsules de paper a la safata de forn. Seguirem tamissant la farina, el llevat i el cacau i reservem.
En una tassa barrejem la llet amb l’essència de taronja.
En un bol barrejem el sucre amb la mantega fins que blanqueji. Seguidament incorporarem els ous un a un. Quan la barreja sigui homogènia afegirem la farina en 2 vegades alternant amb la llet.
Quan ja tenim tota la massa preparada la posem dins les càpsules omplint 2/3 d’aquesta. Coem al forn durant 20-25 minuts. Passat aquest temp deixem refredar sobre una reixa.

Mentrestant preparem la cobertura. Posem un cassó al foc amb 100 ml de nata. Quan aquesta arrenqui el bull retirem del foc i hi afegim la xocolata a trossets. No deixem de remenar fins que la xocolata està totalment desfeta i ben barrejada amb la nata. Deixem refredar totalment. Quan estigui freda podem muntar la nata (amb la xocolata). Per poder muntar més facilment la nata aquesta ha de tenir una temperatura d’uns 4-5ºC.

Ara ja podem decorar els cupcakes. Bon profit a tothom!!

1 comentari: